Scouts

Ben jij tussen de 11 en de 15 jaar? Dan ben je een scout. Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de scouts wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Een scout ontwikkelt zijn eigen talenten. Er is ruimte voor iedere scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Hockey, touwtrekken, pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geen beter leven dan buitenleven! Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Met je eigen patrouille (groepje van zes scouts) samen slapen in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Wandelen (hiken) zonder leiding met kaart en kompas. Dikke vrienden worden. De leiding is eigenlijk de reisleiding van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon gezellig mee!

Scoutfit

Scouts dragen een beige Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een scout op een touwbrug. De beige Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden

De scouts hebben hun opkomst elke zaterdagmiddag van 14:00 uur – 16:00 uur bij het clubhuis, Reumersweg 27 in Rhenen.

Wachtlijst

Op dit moment (eind augustus/begin september 2022) hebben wij een wachtlijst bij de scouts. Wij hebben dit seizoen een grote groep. Dat is heel fijn, maar hierdoor kunnen wij helaas minder kinderen van de wachtlijst toevoegen aan onze groep.

Het is wel mogelijk om een keertje bij ons te komen kijken! Stuur ons een mail naar scouts@scoutingrhenen.nl, dan kan uw kind vier opkomsten meedraaien. Als uw kind een fijne tijd heeft gehad, laat het ons dan weten. Dan plaatsen wij uw kind op de wachtlijst!

Leidingteam

Het leidingteam van de scouts bestaat uit de volgende personen:

  • Sanne Veldhuis – teamleider
  • Willem van Esch
  • Jesper Overeem
  • Anton Verwoert
  • Vasco Stip
  • David Grevengoed

Contact

Voor alle vragen over de scouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: scouts@scoutingrhenen.nl.