Help, wie heeft de sleutel?

We hebben een probleem. Enige tijd geleden moesten we noodgedwongen vanwege de RIVM richtlijnen het clubhuis verlaten. En mocht er van de leiding niemand meer in het clubhuis wonen. We moesten allemaal terug naar huis. Dat is balen. Het clubhuis is op slot gegaan, maar we weten niet meer wie deze als laatste op slot heeft gedaan en wie dus de sleutel in zijn of haar bezit heeft. Want als het sein komt van de regering dat we er weer in mogen, is het wel handig dat de deur ook weer open kan.

Kan jij ons hier mee helpen? Door het oplossen van puzzels of het doen van opdrachtjes delen we aanwijzingen zodat je zoveel mogelijk leiding weg kan strepen. Om uiteindelijk te weten te komen wie de sleutel in zijn of haar bezit heeft. Hier zie je alle leiding:

Regels

Door onderstaande opdrachten op te lossen en het antwoord te sturen naar het telefoonnummer dat bij de opdracht vermeld staat, kan je een hint verdienen. Met die hints kan je leiding afstrepen. Let op: je moet de opdrachten op volgorde uitvoeren, anders kloppen de hints niet. Stuur je antwoord van de opdracht naar het telefoonnummer bij de opdracht en vermeld daarbij het opdrachtnummer Als je alle opdrachten goed uitvoert, houd je uiteindelijk één leiding over die de sleutel op zak heeft. Wie kan daar het eerst achter komen?

Opdrachten

Opdracht 1 - zoek de vijf verschillen

Zoek in onderstaande plaatjes de vijf verschillen. Stuur je antwoord in een appje naar  voor de eerste aanwijzing.

Opdracht 2 - digitale speurtocht

Voer de volgende coördinaten in bij Google Maps: 51°58'06.7"N 5°33'42.1"E. Gebruik vervolgens streetview (het gele poppetje) om de route te ‘lopen’. En nu is eindelijk je kans om midden op de weg te lopen in plaats van op de stoep!

• Ga omhoog richting de stad
  • Bovenaan de weg op het kruispunt ga je linksaf
  • Blijf rechtdoor gaan tot je over de drempel bent
  • Ga daarna rechtsaf
  • Ga linksaf bij het gebouw met de boot op de parkeerplaats
  • Ga linksaf op de plek waar aan je rechterkant een groene kliko aan de straat staat
  • Ga rechtsaf de straat in die afgesloten is met een hek
  • Ga rechtdoor over het plein
  • Ga linksaf bij de dierenwinkel
  • Dan meteen weer rechtsaf
  • Volg de weg door de bochten
  • Op het geblokte kruispunt ga je linksaf
  • Blijf de weg volgen tot aan de bushalte aan je rechterkant, vanaf hier goed opletten
  • Stop bij de eerste oprit aan je linkerkant

Wat zit er links van je? App dit naar voor de volgende aanwijzing.

Opdracht 3 - wat wil je later worden?

We willen graag weten wat je later worden wil, dus verkleed je of beeld het uit, zodat wij kunnen raden wat het is. Stuur een foto of filmpje naar. Als we raden wat het is, verdien je de volgende aanwijzing!

Opdracht 4 - geheimschrift

Wat staat hieronder? Stuur het antwoord naar en je ontvangt de volgende hint!

Opdracht 5 - virtuele dropping

Je bent virtueel gedropt! Aan de hand van de afbeeldingen kan je bepalen waar je bent. We willen graag van je horen in welke stad je bent gedropt. Extra goed als je ook nog de naam van het gebouw op de foto linksboven weet te noemen! Stuur je antwoord naar en je ontvangt de volgende aanwijzing.

Opdracht 6 - kompastechnieken

Ken jij de windstreken op het kompas nog? Pak (of maak) een ruitjespapier van 9 vakjes horizontaal en 7 verticaal.

We hebben het eerste streepje al voor je gezet; 1 x N. Ga nu daarvandaan verder:

• 1 x NW
  • 1 x W
  • 2 x NO
  • 1 x W
  • 1 x ZO
  • 1 x Z
  • 3 x O
  • 1 x ZO
  • 1 x NO
  • 1 x ZW
  • 4 x Z
  • 2 x W
  • 4 x W
  • 2 x W

Maak een foto van jouw tekening en stuur hem naar. Herken jij wat het is?

Opdracht 7 - schilderij

Maak een zo goed mogelijk lijkende foto van jezelf, zoals ook het beroemde schilderij “De schilder in zijn atelier” van Adriaen van Ostade eruit ziet. Stuur de foto naar voor de volgende aanwijzing.

Opdracht 10 - Scoutingwoordzoeker

Los onderstaande woordzoeker op en stuur je antwoord naar voor de volgende aanwijzing.

Opdracht 11 - Even lachen tussendoor!

Maak een filmpje waarop je een leuke mop vertelt en stuur deze naar. Als de leiding moet lachen ontvang je de volgende aanwijzing :-)

Opdracht 12 - Rebus

Los onderstaande rebus op en stuur je antwoord naar. Heb jij het goed? Dan verdien je een hint!

Opdracht 13 - semafoor, wie gebruikt dat nog?

Vroeger toen er nog geen mobiele telefoon was stuurden mensen elkaar berichtjes met vlaggen, ook wel semafoor genoemd. Elke letter heeft een andere stand van de vlaggen. Voer de opdracht uit die hier wordt gevraagd. Kom je er niet uit, google dan even op semafoor. Het resultaat van de opdracht mag je appen naar voor de volgende aanwijzing.

Opdracht 14 - naar buiten!

Het is prachtig weer, dus voor deze opdracht mag je even naar buiten. Maak een foto of foto’s van 3 beesten die je in het wild tegenkomt en app die naar. Dan ontvang je de volgende aanwijzing.

Opdracht 15 - puzzel

De vraag is: wat zijn de tent, persoon aan kampvuur en hiker samen waard? Stuur je antwoord naar en ontvang de laatste aanwijzing die je nodig hebt.

Welke leiding heeft de sleutel?

Heb je alle opdrachten gedaan, dan hopen wij dat jij weet wie van de leiding het clubhuis op slot heeft gedraaid en de sleutel heeft. Herken je toevallig ook wie het is? Een foto van het juiste poppetje is voldoende, maar met de naam heb je het extra goed gedaan! Stuur je definitieve antwoord naar en help ons om snel weer naar het clubhuis te kunnen!